Egenskaper


tilauttryckAffenpinscher har fått sitt namn av sitt ovanliga ansikte och sin uppsyn. Stora, mörka ögon, utskjutande käke samt ett kindskägg som står ut från ansiktet. Allt förhöjer det ”aplika” uttrycket. Affenpinscher är en unik liten dvärghund och är idag fåtalig över hela världen. Mankhöjden är 25 – 30 cm och vikten varierar mellan 3 och 6 kilo. Kroppslängden bör vara ungefär lika med mankhöjden, vilket ger rasen ett kvadratiskt intryck. Pälsen är sträv och behöver trimmas.
Affenpinscherns temperament beskrivs ofta som lite ”förnämt skurkaktig”. En affenpinscher är mycket lojal mot sin familj och sina vänner. Han tar sig själv på stort allvar, vilket tillsammans med hans intelligens och vilja att vara till lags gör honom lätt att lära.

SSPKBorasSookie_IMG_3369

Affenpinscher är en liten, glad hund i ett behändigt format. Hans ringa storlek gör att han passar både i en liten lägenhet i staden och i ett hus på landet. De tycker om promenader men framför allt ”att vara med”. En affenpinscher älskar ”sin flock” och springer i regel inte bort utan håller sig runt husse och matte även utomhus.
Affenpinscherns hanterliga storlek gör att de är lätta att ha med sig. De klarar av förändringar i omgivningen bara husse/matte är med. En del affenpinscher kan vara reserverade mot främmande människor, vilket ska respekteras, gör man det kommer de oftast själva fram och hälsar.
En affenpinscher är en liten clown. Önskar man aktivera sig och sin hund under mer etablerade former passar rasen till agility. Affenpinschern är inte svår att fostra men pga sitt lilla format och sin livlighet
som valp och unghund är det lätt att låta sig manipuleras och då kan det helt i onödan sluta med en ”ohyfsad hund”.

 

Viktiga datum

22/3 Trimkurs

Uppdaterat

20200210:
Lagt upp den nya styrelsen  samt info om trimkurs på startsidan

Kontakt

info@affenpinscher.se
_________________________

pg. 643 75 41-3